EFIK | 10 juliol 2023 |

Com calcular el preu d’una reforma?

Preu d’una reforma

Les reformes no sempre costen el mateix, depèn dels materials a emprar i si volem fer una reforma integral de tota la nostra propietat, o simplement fer-li una renovació a l’espai, sense modificar la resta.

Hi ha moltes coses a tenir en compte a l’hora de calcular el cost d’una reforma. Entre elles està la qualitat dels materials que utilitzarem, la complexitat del treball a realitzar i la ubicació geogràfica de la propietat.

Taula de continguts

Com calcular el preu de la teva reforma?

Hi ha moltes coses a tenir en compte a l’hora de calcular el cost d’una reforma, entre elles la qualitat dels materials que farem servir per a fer-la.

En aquest post t’ensenyem com calcular el cost de la teva reforma.

En primer lloc, hem d’assessorar-nos sobre quin tipus de materials s’utilitzen més en la zona on tenim el nostre habitatge o el lloc que vulguem reformar, no és el mateix fer una reforma en un espai en el nord, que una reforma en el sud. A més, hem de pensar com podem crear un espai eficient i còmode.

 

como calcular el precio de una reforma

 

Variables a tenir en compte

 • El consum energètic major el produeix l’aigua calenta i la calefacció, mentre que la il·luminació i l’aire condicionat consumeixen un 15% del total. La instal·lació de bombetes de led o sota consum pot implicar un estalvi d’un 70% en el camp de la il·luminació, tenint en compte que el 20% del consum energètic a Espanya es produeix en les llars.
 • Has de tenir clares les teves necessitats i prioritats, a l’hora d’organitzar la ubicació de les habitacions que tingui l’espai a reformar, ja sigui una oficina, un restaurant, una llar…
 • Renova la instal·lació de lampisteria, sanejament i electricitat, perquè en el futur no ens donin problemes. Si el lloc a reformar té anys, és imprescindible revisar que tota la instal·lació complementària estigui correcta, per a així no renovar un espai abans de solucionar un problema major.
 • Cerca professionals acreditats, amb referències. És important que comptin amb una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi els danys en cas d’ocórrer algun accident, que puguin ocasionar danys en el local o espai.
 • Sol·licita almenys tres pressupostos per a comparar preus, han d’estar detallades les qualitats dels materials i especificar els treballs a realitzar pas a pas. Les reformes han de planificar-se una vegada estem realment segurs, així que inverteix temps a investigar.
 • Respecte als materials has de demanar que et detallin els preus ja que a vegades els podem aconseguir a millor preu en altres llocs.
 • També has de tenir en compte quins tipus de permís has de demanar a l’hora de reformar, això depèn molt de les normes de cada Ajuntament, a més de que depèn de l’espai vulguis reformar.

Passos a seguir en el càlcul del cost

 • El primer, és definir l’abast de la reforma: quins canvis es volen realitzar en la propietat? Es tracta d’una reforma completa o parcial?
 • Has de fer una llista detallada dels materials que necessitaràs: això t’ajudarà a tenir una idea dels costos dels materials que es necessiten per a la reforma. És important que seleccions materials que s’ajustin al teu pressupost i que siguin duradors i de bona qualitat.
 • És important considerar els costos de mà d’obra: el preu de la mà d’obra pot variar segons la ubicació geogràfica i l’experiència dels professionals. És recomanable que sol·licitis diversos pressupostos de diferents empreses per a comparar preus i triar l’opció més adequada.
 • Has de sumar els costos de materials i mà d’obra: una vegada que hagis identificat els costos de materials i mà d’obra, podràs sumar-los per a obtenir un pressupost aproximat de la reforma. És important tenir en compte que sempre és recomanable agregar un marge addicional de pressupost per a imprevistos que puguin sorgir durant la reforma.
 • És important tenir en compte que el preu de la reforma pot variar depenent de la regió geogràfica en la qual et trobis i la disponibilitat de materials i mà d’obra en la zona. Per tant, és recomanable que sempre consultis amb experts en l’àrea per a obtenir una cotització precisa.

Parts fonamentals de la reforma

En les finestres és on se sol produir el major trencament del pont tèrmic, la diferència entre la temperatura exterior i interior. Per aquest motiu hem de parar esment a la qualitat del material seguit d’una correcta instal·lació, ja que encara que es produeixi una major inversió en el futur serà una important ajuda per a economitzar energia. No és el mateix PVC, que és un material aïllant, que l’alumini que no ho és.

Els aïllaments tèrmics en façana, sòls i sostres solen ser també motiu d’estalvi. Per a aquests casos és important la col·locació de llana de roca o la injecció d’escuma de poliuretà. En el sòl, se sol posar poliestirè extruit.

 

como calcular el precio de una reforma

 

Altres punts a tenir en compte

 • Si instal·larem calefacció, hem de plantejar-nos quin tipus de caldera hem d’instal·lar: una caldera de condensació pot estalviar fins a un 25% d’energia.
 • Hi ha empreses que es dediquen a fer tota la reforma i organitzar als treballadors. A l’estiu és si més no demanda hi ha de treball i seria el moment ideal per a economitzar en la reforma.

Si has decidit reformar qualsevol espai, no dubtis a contactar amb Efik i confiar en nosaltres per a fer la teva reforma, estarem encantats de formar part del teu projecte.

Solicita más información sobre nuestros servicios