EFIK | 11 juliol 2023 |

El secret per a unes reformes més ràpides i econòmiques: El pladur

Molts dels nostres clients ens pregunten quin és el secret per a aconseguir una reforma amb cara i ulls i que al seu torn sigui ràpida i econòmica. La resposta és senzilla i la solució s’obté sense embrutar-se les mans: reformes amb pladur.

Què és el pladur? T’ho presentem

No serà la primera vegada que ho sents, però per als principiants en el món de les reformes Què és el pladur? El pladur és una mescla de guix i cel·lulosa que s’utilitza com a material de construcció. El cartó aporta flexibilitat i el ciment, resistència: la combinació perfecta. I desmentint la creença popular del seu únic ús en interiors d’habitatges, el pladur també s’utilitza en exteriors. Encara que sí que és veritat que el seu ús més freqüent és en interiors, ja sigui per a murs de pladur o per a falsos sostres i parets.

No has d’aprendre’t les mesures de les plaques de pladur de memòria, ja que venen prefabricades i pots retallar-les o ajuntar-les al teu gust per a aconseguir la longitud que vulguis. En el cas que vulguis obtenir un gruix determinat pots col·locar una placa de pladur sobre l’altra. Perquè et facis una idea les plaques són de 2 o 3 metres de llarg per 1’2 d’ample i el seu gruix oscil·la entre els 10 i 18 mil·límetres.

Si creus que el pladur és la solució als teus problemes o vols conèixer més a aquest resolutiu material, des d’Efik et comptem tot el que has de saber.

De pladur no hi ha només un

Sens dubte, l’ús de pladur per a tota mena d’obres està en auge, i això és degut a les seves propietats i les seves diferents versions. Encara no ho sabies, però hi ha un pladur fet per a tu esperant-te. Coneix-los!

 • Pladur tipus N: aquest tipus de placa és la més freqüent i la més utilitzada en construcció, tant per a l’obra de paleta com per a la decoració. Aquest sí que sol utilitzar-se com a pladur per a exteriors.
 • Pladur tipus TEC: és la placa de pladur reforçada que se sol utilitzar en els sostres continus.
 • Pladur tipus FOC: a més d’estar formada per guix i cel·lulosa, aquest tipus de pladur conté fibra de vidre per a fer que sigui pladur ignífug, és a dir, que rebutja la combustió i protegeix del foc.
 • Pladur tipus WA: és resistent a l’aigua i conté olis amb silicona. És un pladur que s’utilitza molt per a les reformes de terrasses (i per a estalviar en preus per als més llestos). La cel·lulosa és de color verd i sol dir-se també pladur hidròfug, o pladur antihumitat.
 • Pladur tipus GD: aquesta variant sol utilitzar-se en llocs públics o amb molt de trànsit de gent, ja que és el pladur més reforçat, i el major resistent a cops.
 • Pladur tipus FON: Aquestes plaques són molt utilitzades en locals on volem un major aïllament acústic. Per aquesta raó inclouen en el cartó fibra de vidre que absorbeix els sons i crea pladur amb aïllant.

Constructores utilizando pladur en una reforma

El costat bo de les reformes amb pladur

Els avantatges que hem esmentat fins ara del pladur han estat només l’entrant. Ara ve el bo! De fet, gràcies als nombrosos avantatges que presenta el pladur, s’està convertint en un dels materials més demandats per a les reformes i fins i tot les noves construccions. Aquestes són algunes dels avantatges més assenyalats:

 • Fàcil de muntar i ràpid de col·locar.
 • Construcció en sec: no genera enderrocs i és més net.
 • Major resistència al pes (encara que també permet una col·locació de sistemes de reforç en casos necessaris).
 • Aïllant acústic i tèrmic. Per aquesta raó s’han de tenir en compte els diferents gruixos, ja que permeten millorar l’aïllament.
 • Diferents tipus de pladur per a diferents situacions (si necessites refrescar la memòria puja a la secció anterior).
 • És un material ultralleuger i només requereix uns perfils de metall que van caragolats als costats.
 • Pot tractar-se com si d’una paret de maó estiguéssim parlant, permet tant ésser alicatada com pintada.
 • Presenta millors acabats, ja que és un material molt fi i llis, a més permet amagar el cablejat per darrere de la placa de guix laminat, buidant així les parets.

Reformes express amb pladur

La col·locació de plaques de pladur, és d’allò més senzill. No sols s’estalvia en diners, sinó que també en temps de construcció. El temps emprat en la col·locació del pladur és la meitat del qual es necessita per a realitzar l’obra amb materials tradicionals. Per aquesta raó el pladur és un material cada vegada més demandat.
Encara que ja gairebé ets un expert del pladur, és recomanable acudir a un professional perquè faci una bona feina d’encintat previ. Recorda que un mal muntatge pot ocasionar bombolles en la superfície de les parets o una ràpida deterioració de les plaques.
De fet és un material que gràcies a la seva lleugeresa pot estar en qualsevol part de la reforma, però és cert que una de les formes més conegudes és veure’l en els sostres i els falsos sostres de pladur.

Pared blanca reformada con pladur

Adeu maó, benvingut pladur!

Arribats a aquest punt ja sabem que el pladur és la solució més ràpida i econòmica per a fer qualsevol reforma. A més pot emprar-se en tota mena d’habitacles: banys, cuines, dormitoris, salons, terrasses, oficines, i un llarg etc. També està començant a ser tendència utilitzar-ho per a la decoració, i s’utilitza des de per a fer cabasseres de pladur en un llit, xemeneies, armaris, mobles de pladur… Fins per a penjar la televisió! És qüestió de posar-li imaginació. A més la facilitat per a pintar el material o penjar quadres, el fan més cridaner per als amants de la decoració.
En definitiva, vistes les més de 7 meravelles que ens ofereix el pladur a l’hora de realitzar obres senzilles, i l’estalvi, tant energètic com econòmic, és normal que el pladur s’estigui convertint en l’alternativa perfecta al maó.

Si estàs pensant a fer la teva reforma amb pladur a Barcelona, i encara no t’has decidit, des d’Efik estarem encantats d’assessorar-te i amb els nostres millors professionals.

Solicita más información sobre nuestros servicios