EFIK | 11 juliol 2023 |

Aconseguir donar-li un efecte d’amplitud i grandesa a oficines reduïdes, és possible

A tots ens agrada treballar en un espai ampli perquè ens ofereix major comoditat i interès en el que fem. A més ajuda al fet que siguem més proactiu i eficients. Això ha estat comprovat d’acord amb diferents estudis psicològics, per tant, si la teva oficina és petita, et donarem alguns consells per a donar-li un efecte d’amplitud i grandesa.

La decoració d’una oficina petita és una cosa que ha de plantejar-se molt bé, triant els elements correctes per a aconseguir els resultats desitjats. Per a això, necessites prendre correctament algunes mesures com triar el to ideal per a les parets o evitar sobrecarregar l’espai.

Com donar-li un efecte d’amplitud i grandesa a oficines reduïdes?

Per a començar, la millor recomanació és que demanis ajuda a un professional de la decoració. La majoria són experts amb coneixements amplis i una creativitat especial per a millorar tots els espais i donar-los una millor visió. La missió és aconseguir donar-li una aparença més gran a la teva oficina petita.

Tria sempre colors clars

El blanc és un dels colors més eficients per a aconseguir generar una sensació d’amplitud i lluminositat a les habitacions tancades. Així que no és necessari buscar massa per a saber de quin color pintar una oficina petita: el blanc i totes les tonalitats clares han de ser les protagonistes.

El mateix has d’aplicar en el mobiliari que hagis triat. L’escriptori, les butaques i les cadires haurien de ser totalment blancs perquè també dona una percepció de neteja el que ajuda a mantenir-se concentrat en el treball.

En cas que no t’agradi la idea de tenir una oficina totalment blanca, pots agregar detalls de color, tal com quadres o alguns elements decoratius amb tonalitats diferents. No obstant això, cal evitar la sobrecàrrega de l’espai.

Opta pels mobles multifuncionals

Com ja sabràs, si tens un espai reduït no pots tenir molts mobles en el seu interior. El primer punt és comprar un escriptori amb espai per a emmagatzemar documents en els seus costats, això evitarà que hagis de comprar molts arxivadors o mobles per a guardar coses.

Quant a la butaca, no necessites una cosa massa gran o diverses butaques per a crear una “imatge més bonica”. Compra només un amb almenys tres llocs, això serà més que suficient per a rebre als teus socis i amics.

Igualment, pots trobar mobles moderns per a oficines petites que han estat dissenyats especialment per a estalviar espai i evitar que tot es vegi massa atapeït.

Assegura’t que siguin mobles lleugers

Organitzar una oficina petita és molt més simple quan els mobles són lleugers i fàcils de moure, a més solen ser més compactes per a ajustar-se a espais reduïts. Quan vegis el catàleg amb les opcions, para esment a les mesures i al pes i així sabràs si és el que necessites o si millor continues amb la cerca.

Afegeix molts miralls

Actualment, la decoració d’interiors d’oficines petites inclou grans miralls i finestrals. Pots crear fins i tot una paret únicament de miralls. És una bona idea preguntar si es poden crear calaixos en aquestes parets, però que el disseny exterior siguin només miralls.

Això crea un ambient més ampli, net i il·luminat i, a més, aporta una gran elegància a l’estada. Si existeix la possibilitat, la porta d’entrada a l’oficina també podries dissenyar-la amb vidre, això t’ajudarà a millorar la visibilitat de l’habitació.

El minimalisme és el teu aliat

L’estil minimalista sol trobar-se molt en les oficines, sobretot en les quals posseeixen menys espai del desitjat. D’aquesta manera, pots tenir un espai modern, elegant i funcional, tot el que necessites en el teu lloc de treball.

Ara bé, per a crear aquest estil el primer que has de saber és que no pots comprar massa mobles i decoració. Generalment, està formada únicament per tonalitats blanques i negres i a més, només inclou els elements necessaris.

Per a aconseguir aquest estil hauràs d’adquirir tots els mobles amb les dimensions correctes, mantenir el blanc com la tonalitat principal del lloc i evitar els detalls decoratius en parets i altres espais de l’oficina.

oficina minimalista

No eliminis la llum natural

Segurament has vist oficines que tenen un gran finestral que va des del sostre fins al sòl, a través del que pot admirar-se la ciutat i obtenir llum natural durant tot el dia. Aquesta seria una excel·lent manera de dissenyar una oficina petita per a la teva empresa.

No obstant això, si no tens aquesta capacitat o no és possible dissenyar un finestral d’aquest estil, pots simplement crear grans finestres a través de les que puguis gaudir de la llum solar. Recorda col·locar el teu escriptori prop d’ella per a poder aprofitar-la al màxim.

Amb això obtindràs dos beneficis. El primer és que estalviaràs en termes d’electricitat, perquè durant el dia no necessitaràs encendre les llums per a poder fer el teu treball. En segon lloc, crearàs un ambient més ampli i agradable, millorant la visibilitat de l’espai i aportant major “espai” a l’habitació.

Per on començar?

T’hem parlat d’algunes de les millors maneres amb les quals pots organitzar una oficina petita, tenint decoracions de qualitat i que aportin valor al lloc. Així i tot, pot ser complicat decidir per on començar a dissenyar l’espai, si comprar primer els mobles o millor pintar el lloc.

Per a començar, has de relaxar-te i crear un pla en el qual detallis tot el que necessites i com el duràs a terme. Com esmentem abans, el recomanable és que t’assessorin els nostres professionals  en reformes d’oficines així podràs tenir una orientació capacitada i que millori les teves idees. En Efik som especialistes en això i et podem assessorar en tot el que necessitis. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem a fer de la teva oficina un lloc agradable i funcional.

Solicita más información sobre nuestros servicios