EFIK | 11 juliol 2023 |

Aïllament acústic: tot el que has de saber

El soroll és un dels majors riscos per a la salut de la nostra època. Per molt que ho ignorem o ens adaptem a ell, el soroll es considera un problema sanitari cada vegada més important, sobretot en espais de treball mal adaptats.

Les persones que treballen en entorns sorollosos, a més de múltiples problemes auditius, sofreixen de dos a tres vegades més problemes cardíacs, major estrès, trastorns del son, problemes en el sistema cardiovascular i en la concentració. D’igual forma, aquest problema afecta als clients, on més de la meitat d’ells no torna a acudir a un negoci amb alts nivells de soroll.

La millor solució a aquesta problemàtica és insonoritzar el local amb panells acústics, per a disminuir el nivell de soroll i, que d’aquesta manera, l’experiència del consumidor sigui el més plaent possible. Si estàs pensant en una reforma d’oficines o d’un local, és de gran importància que coneguis tot el que has de tenir en compte sobre el condicionament i aïllament acústic.

Avantatges de la insonorització d’espais

Si parlem d’aïllament o insonorització d’un local o espai, ens referim a aïllar o reduir el nivell de soroll o vibracions cap a l’exterior, assegurant que no es molesta a cap veí o individu i que es compleix així amb la normativa d’exposició al soroll.

Com a principals avantatges d’aquesta solució acústica trobem:

  • Compleix amb la normativa de soroll vigent
  • Evita la transmissió de soroll a l’exterior
  • Aporta major privacitat
  • Revalora l’espai tractat

D’altra banda, el condicionament acústic regula i redueix els nivells de soroll a l’interior d’un local o espai, per tal que no siguin perjudicials ni molestos per a qualsevol persona que es trobi en el seu interior.

Com a principals beneficis, sobretot en espais de treball o oci, podem trobar:

  • Evita riscos per a la salut dels treballadors
  • Compleix amb la normativa d’exposició al soroll durant la jornada laboral
  • Permet una major concentració en el treball, ja sigui una oficina, local o un altre espai
  • Millora l’ambient i afavoreix una major comoditat dels clients.

Tipus de solucions acústiques

En EFIK, després de realitzar un estudi acústic per a identificar les necessitats d’insonorització o condicionament, és quan es determina quins materials o elements ofereixen la millor solució acústica per a cada espai.

Panells acústics

Algunes de les solucions que s’ofereixen són els panells acústics o panells d’insonorització. Quan es tracta de locals o espais interiors, s’utilitzen aquests panells per a millorar l’acústica i el soroll al més aviat possible. La seva ràpida i senzilla instal·lació permet disminuir al màxim els temps de treball.

Aquests panells actuen com a absorbent acústic i a més són adaptables a qualsevol disseny i espai. La seva senzilla i variada instal·lació permet que es puguin utilitzar tant en sostres com en parets, ja que admeten diferents tipus d’ancoratge o una instal·lació encara més senzilla mitjançant adhesiu.

Aquesta solució és una de les més utilitzades pel fet que permet crear espais realment atractius i únics estèticament. Els panells són fets a mida i el seu versàtil disseny permet que s’integrin a qualsevol tipus de disseny.

Cabines insonoritzades

La solució més utilitzada a l’interior d’oficines i grans espais són les cabines insonoritzades. Moltes empreses, sobretot en oficines, opten per utilitzar espais oberts com a àrees de treball pels diferents avantatges que aporten, però al seu torn delimiten molt la privacitat individual i són grans focus de soroll.

Les cabines insonoritzades estan pensades per a evitar distraccions i millorar la qualitat de reunions, converses o altres activitats. Aquesta solució acústica permet crear un espai totalment privat que permeti la concentració dels seus usuaris. Al seu torn permet no interferir en l’atenció o privacitat de la resta de persones.

Aquests espais són completament adaptables al disseny i espai dels nostres clients. Les cabines insonoritzades són de fàcil i ràpida instal·lació i permeten eliminar el soroll de manera immediata i garantida.

D’altra banda, l’auge del teletreball i les videoconferències ha tingut un gran pes en aquests aspectes. La problemàtica del soroll o un mal condicionament acústic pot provocar males experiències de treball o comunicació. El ressò en parlar en una videoconferència o reunió en línia, o el no poder escoltar correctament pel soroll exterior, són dos exemples clars que l’acústica cobra gran importància en realitzar aquest tipus de pràctiques.

Moltes empreses estan optant per incorporar aquests elements d’insonorització d’espais per a poder treballar de manera eficient, i d’igual manera no alterar la productivitat de la resta. La ràpida i fàcil instal·lació tant dels panells acústics com de les cabines insonoritzades permet que s’adapti l’espai en un temps mínim i sense necessitat de modificar per complet el local o oficina.

EFIK, la teva empresa de solucions acústiques

Si estàs pensant a millorar la qualitat del teu espai o local incorporant solucions d’aïllament o condicionament acústic, posa’t en contacte amb nosaltres. En EFIK, com a empresa de solucions acústiques i reformes d’oficines i locals, t’oferirem la millor solució adaptada a les teves necessitats.

Solicita más información sobre nuestros servicios