EFIK | 11 juliol 2023 |

Beneficis de les plantes en l’oficina

La jornada laboral pot tornar-se tediosa i rutinària si no s’efectuen canvis que modifiquin l’esquema. Dins de les diversos factors a considerar, es troben els beneficis de les plantes en l’oficina. Una idea que ha estat objecte d’estudi durant l’època recent, concloent en resultats àmpliament positius per a la quotidianitat.

Les plantes pertanyen a l’ecosistema i al cicle de la vida en el planeta Terra. Els seus beneficis per a la humanitat estan més que comprovats, per la qual cosa sumar-les a l’entorn laboral pot ser molt positiu.

Per què és bona idea tenir plantes en l’oficina?

El paper de les plantes en l’ecosistema és primordial, intervenint en la respiració dels éssers vius. En línies generals, redueixen l’acumulació de gasos nocius per a la salut, aportant únicament l’oxigen indispensable per a viure.

Sent tal qualitat la seva funció principal, d’ella poden desprendre’s altres atribucions més petites. Científicament, s’ha comprovat que les plantes d’interior en l’oficina porten amb si molts beneficis, sent per aquest motiu una bona idea tenir-les.

Més enllà de l’aspecte decoratiu, les plantes són importants per a optimitzar l’ambient laboral. Contribueixen obertament a la relaxació, la disminució dels nivells d’ansietat, així com a l’alleujament de l’estrès.

Fins i tot, cal ressaltar o citar l’estudi de la Universitat de Psicologia de Cardiff. En ell, es va constatar que els qui suportaven la jornada laboral amb una planta en l’oficina, mostraven majors nivells de productivitat. La raó es devia al fet que cuidar i conservar el benestar de la planta, incrementava els nivells de concentració de l’individu.

Al mateix temps, va atorgar la possibilitat de centrar l’atenció en un punt i no desviar-se cap a temes que podien provocar situacions estressants. En essència, l’estudi estableix el beneficiós que és tenir plantes en l’oficina.

Avantatges de tenir plantes en l’oficina

Si bé continuen sent catalogades com a objectes decoratius, en realitat superen aquest límit tenint importància científica. I si encara no es té coneixement sobre aquest tema, a continuació expliquem els beneficis de les plantes en l’oficina. Una llista dedicada especialment als qui busquen una sortida o alternativa als problemes relacionats amb l’estrès.

Creen un entorn agradable i visualment acolorit

L’aspecte comú dels hàbitats laborals està constituït per una paleta de colors grisencs o majorment opacs. És rara l’ocasió on s’observin objectes o articles que sobresurtin o generin un impacte major.

Anteriorment, es creia que això mantenia al treballador concentrat, evitant distraccions. Tanmateix, amb el temps aquesta tendència va canviar radicalment comprovant-se que l’empleat ha de sentir-se còmode amb el seu entorn. Per a això, una de les maneres de fer-ho és amb l’ús de plantes.

Les plantes generen una sensació positiva en els qui les observen, així com contribueixen a millorar l’aspecte visual general de l’ambient. S’associen a les emocions agradables igual que amb els bons hàbits com a tal.

Absorbeixen CO₂, alliberen oxigen i redueixen la temperatura de l’ambient

Altre dels beneficis de les plantes en l’oficina és la seva acció intrínseca per a absorbir diòxid de carboni i alliberar oxigen. Per consegüent, les plantes d’interior contribueixen indirectament a la purificació de l’aire en aquesta zona. És a dir, quantes més plantes es posseeixin en l’oficina, major serà l’oxigenació i els avantatges per a la salut.

Addicionalment, a les plantes se’ls atribueix la tasca de reduir la temperatura que predomina en l’entorn. Així, els treballadors podran mantenir un ambient natural sense veure’s alterats, afavorint la productivitat i el rendiment.

Mitjançant el procés d’evotranspiración, es conserven les condicions idònies entre humitat, calor i fred. Comptat i debatut, les plantes són més actives del que sembla, afectant positivament a tot el que les envolta.

Augment de la productivitat

A causa dels avantatges prèviament esmentats, el resultat final és l’augment de la productivitat de l’individu. La raó es fonamenta en què es troba còmode en el seu entorn laboral, sentint-se disposat a treballar.

La temperatura ideal més una eficaç oxigenació i purificació de l’aire al voltant, permeten un millor desenvolupament. D’altra banda, la cura i manteniment d’una planta per a oficina redueix els nivells d’estrès i ansietat.

A més, la persona aprèn a centrar la seva atenció en un punt i així treure el màxim profit d’aquest. Bàsicament, de nou es recalca el fet que les plantes són més que peces decoratives per a les oficines.

Reducció del soroll

Altre dels beneficis de les plantes en l’oficina, és el seu efecte sobre la reducció de soroll. Avui dia, s’ha comprovat que són capaços de modular per complet les ones sonores de l’entorn.

És per això que, al final del dia, disminueixen en un ampli percentatge els nivells d’irritabilitat i d’estrès associats al soroll. Específicament, les recerques preliminars postulen que el soroll ambiental pot reduir-se fins a 5 DB. Un punt més a favor per a decidir adquirir una planta per a l’oficina.

Propostes per a algunes plantes per a l’oficina

Després de conèixer els beneficis de les plantes en l’oficina, et comentem algunes de les més adequades per a millorar l’ambient laboral:

  • Plantes Feng Shui: són perfectes tant per a l’interior com per a l’exterior, combinant amb l’entorn. En estar relacionades amb el Feng Shui, es creu que filtren les vibracions negatives i incrementen la positivitat en l’ambient.
  • Fitonia: funciona bé com a planta d’interior, no requereix massa llum i requereix reg diari. No sols millora la productivitat, sinó que és una d’aquestes plantes beneficioses per a la salut en millorar l’ambient.
  • Cactus: són les plantes més comunes en l’entorn laboral, així com les més cridaneres en les oficines. Són triats a causa de la seva robustesa, la seva facilitat de cura i la seva llarga vida malgrat condicions adverses.

Tots els consells que necessites per a la reforma d’oficines els pots trobar en Efik, ja que nosaltres tenim en compte cada aspecte important perquè la teva oficina no solament sigui un espai reformat sinó que també resulti agradable per al treballador. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem.

Solicita más información sobre nuestros servicios