EFIK | 11 juliol 2023 |

Consells per a aconseguir una reforma de restaurant perfecta

Abans de començar hauríem de preguntar-nos si el local és l’adequat per a la reforma de restaurant que volem realitzar. És important assegurar-se que l’establiment sigui l’idoni i estigui ben situat per atreure els clients.

Després d’haver comprovat aquest important requisit Què hem de fer? Per on comencem? Si vols tenir resposta a totes aquestes preguntes llegeix el següent article i d’una vegada per sempre… Sal de dubtes!

T’has plantejat l’estil del teu restaurant?

És necessari tenir en compte tant a l’hora d’obrir com de fer una reforma de restaurant l’elevada competència que pugui haver-hi. No sols per preus, qualitat o servei, sinó també per l’estil del local. És per això de vital importància tenir en compte la personalitat dels nostres restaurant per a poder diferenciar-nos el possible de la competència.

Tot això, per difícil que sembli, es pot aconseguir amb una estètica atractiva que aconsegueixi captar l’atenció dels nostres clients.

Tenim com a costum posar la famosa excusa dels “alts pressupostos” en les reformes perquè d’aquesta manera no hàgim de fer cap canvi en el nostre local. Pensem que el que veiem en altres restaurants moderns i innovadors no és assequible per a nosaltres.

No obstant això, el bon gust i dotar al nostre local d’elements acollidors, no sempre va lligat a considerables sumes de diners. La clau està a poder utilitzar l’enginy perquè d’aquesta manera es pugui triar un bon disseny, dins d’un projecte accessible per a tots, tenint en compte la qualitat dels materials utilitzats en empreses de reformes de restaurants.

Els millors consells per a la reforma del teu restaurant

En tot cas, està bé que prenguis diferents idees d’establiments pròxims al teu, però copiar no és la millor opció per al teu negoci. Si els teus clients s’adonen que has copiat o intentat copiar idees o estils d’altres restaurants, això farà que la reputació del teu negoci es vegi afectada creant el rumor que no tenim una idea clara i concisa del nostre negoci.

  • Coneix al client del teu restaurant

Aquest és un dels factors més importants a l’hora de fer reformes de restaurants. Abans de començar, hem de fer-nos unes preguntes per a entendre com són el nostre comensals: Com són els meus clients?, Quin és l’estil que millor poden encaixar? Com seria el seu restaurant ideal, elegant, romàntic, divertit, vintage? És per aquest motiu que és molt important aplicar les respostes d’aquestes preguntes en el teu projecte de reforma.

  • Dona-li personalitat a la teva reforma

Estableix un estil fix. De la mateixa manera que ocorre amb la moda, els restaurants també tenen tendències. És per això que podem adaptar-nos a alguna moda que reflecteixi la personalitat del restaurant. Això sí, hem d’assegurar-nos que aquesta tendència s’adapti al nostre públic, amb tot i això, el recomanable és no seguir grans modes, sinó ser fidel i creure en la teva creativitat i la decoració que et fa sentir realment còmode.

  • Busca trucs

Per a evitar que la reforma d’un restaurant se’ns en vagi de pressupost. No serà necessari una reforma a fons, per exemple, utilitza complements en el teu espai. En el cas que tinguem sòls freds en el nostre local, massa seriosos o poc estètics, col·loca catifes, llums, moquetes, sofàs… Això t’evitarà invertir grans quantitats de diners i fer sentir al client el més còmode possible.

  • Ofereix la millor experiència possible en el teu restaurant

Una bona experiència de client és vital perquè aquest repeteixi. Hi ha molts factors que poden influir, un d’ells és la comoditat dins del local, tenint en compte la decoració, el mobiliari, l’ambient… Per exemple, si creus que influeixen sorolls exteriors al restaurant, o del mateix interior del local, com les ordres de comanda en la cuina, etc, insonoritza el local amb panells per a disminuir els sorolls i d’aquesta manera que l’experiència del consumidor sigui el més plaent possible.

Quines són les últimes tendències en una reforma de restaurant?

  • Restaurant estil vintage

Sens dubte un dels estils més explotats en l’hostaleria és la tendència vintage. Aquest disseny és al seu torn harmònic i es tendeix a barrejar amb mobiliari de diferents tendències.

  • Estil industrial i nòrdic per al teu restaurant

És important tenir en compte que un restaurant serà un lloc on els nostres comensals passaran temps gaudint de l’ambient, menjar i companyia. L’estil industrial aposta per disposar de taules enormes que puguin ser compartides per diferents clients que no es coneixen entre si i d’aquesta manera poder socialitzar-se d’una manera divertida i dinàmica.

  • Restaurants estil cafeteria americana

Els sofàs s’han tornat un mobiliari indispensable en les cafeteries i ara s’estan portant cada vegada més als restaurants que compten amb una carta adaptada a l’estil. No obstant això, i com t’hem dit al principi del nostre article, has de tenir en compte quin és l’esperit del teu restaurant i valorar si posar aquest tipus de mobiliari és factible per al tipus de clientela que volem tenir.

  • Un restaurant amb estil Neotiki

Conegut com a Hawaià, amb una versió tropical i fresca en la decoració dels espais. Li dona un ambient càlid gràcies als colors pastel, mobiliari de fusta, vímet i l’ús de teles i tèxtils que ofereixen al client espais de calma.

El que més transmet del teu restaurant: el color

Amb l’ús del color pots transmetre tot tipus d’emocions i sensacions als visitants del teu restaurant. No oblidis que el color és un bon aliat per a la decoració del teu local i és un dels més importants.

A continuació et mostrarem una llista amb els colors més utilitzats en reformes de restaurants i com són percebuts en la ment del consumidor.

  • Vermell: Aquest impactant color transmet sobretot passió, amor i romanç. S’ha provat que veure el color vermell mentre mengem, ens anima a estar més temps en el restaurant ja que ens entra més apetit.
  • Blau: S’associa amb la llibertat, lleialtat, honradesa, i fins i tot amb la pau. En tot cas, cal utilitzar aquest color amb molta cura, ja que utilitzar-lo en excés es pot associar amb tristesa o fred.
  • Groc: Color del sol, de l’optimisme, la lluentor, creativitat i l’alegria. Aquest color seria interessant ressaltar-lo en alguns elements del nostre local, ja que funciona molt bé i tendeix a tenir un bons resultats en els nostres clients.
  • Verd: Color de la naturalesa i l’alegria. Els comensals del teu saló el percebran lligat a l’ecològic, el natural, l’elaborat sense productes químics.
  • Taronja: Color que transmet molta energia. Podem associar-ho amb un capvespre de platja, amb la calor i l’esport. En resum, amb la joventut i l’aventura. En molts restaurants ho usen com a estimulant de l’apetit.
  • Marró: To acollidor, que també provoca apetit. Cal utilitzar-ho amb subtilesa, ja que també representa tristesa o relacionar-se amb un ambient sec.

EFIK, la teva empresa de reformes de restaurants

En EFIK som especialistes a crear i construir nous espais. Com a empresa professional de reformes tenim la finalitat de transformar i adaptar els espais públics i privats, siguin locals, oficines o comerços. Amb un estil actualitzat i modern, per a optimitzar al màxim la renovació de l’immoble.
Si t’estàs preguntant per què necessites una empresa de reformes la resposta és molt fàcil:

  1. T’ofereix noves oportunitats tant a tu com al teu espai a reformar i fer que d’aquesta manera s’adapti millor a les teves necessitats.
  2. Permet aprofitar millor el teu temps i recursos distribuint els espais per a treure-li major rendiment.
  3. Ajuda a ser responsable amb el medi ambient, ja que una empresa de reformes garanteix la implementació dels sistemes energètics moderns i sostenibles.
  4. Garanteix la teva seguretat fent que els teus espais siguin més segurs.
  5. Els clients s’emportaran una millor impressió oferint una imatge actual i responsable amb l’entorn, mostrant d’aquesta manera les teves prioritats més importants.

Si necessites una reforma de restaurant, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres, Estarem encantats a atendre’t!

Solicita más información sobre nuestros servicios