EFIK | 11 juliol 2023 |

Descobreix els 5 passos per a reformar un local comercial amb èxit

El més important ja ho tenim, comptem amb un local comercial I ara què fem? Tant si disposem d’un local de lloguer, o un local de venda, hem d’assegurar-nos que el nostre local comercial és perfecte per a allotjar el nostre negoci.

El local comercial és un dels principals elements per a mostrar als nostres clients el nostre negoci, i una gran oportunitat per a donar identitat a la nostra marca. Per aquest motiu, en la majoria dels casos, serà necessari reformar un local comercial per a convertir-lo en el local ideal.

Per a adaptar-ho a les nostres necessitats i identitat, pot ser necessari un canvi de llicència administrativa, un projecte d’interiorisme o fins i tot una reestructuració d’espais.

Però coneixem tots els passos a seguir per a començar el nostre projecte de reformar un local comercial? A continuació, des d’EFIK volem aprofitar la nostra àmplia experiència i coneixement en el sector, per a explicar-te els principals passos a seguir per a garantir l’èxit en la remodelació d’un local comercial.

Cosa que és el mateix en altres paraules: des del primer minut en què disposem del nostre recinte, fins al moment en el qual s’obre definitivament el negoci. Què haig de fer? Quin és el procediment? Existeixen algun tipus de permisos que hauria de tenir en compte? Doncs bé, t’explicarem detalladament, d’una manera clara i concisa tot el que has de saber.

1. Certificat de Compatibilitat Urbanística (CCU)

La principal funció d’aquest certificat és garantir que l’activitat que volem desenvolupar en el nostre negoci està permesa en el lloc que hàgim triat. Aquesta informació ve recollida en les ordenances municipals, i es pot sol·licitar de manera gratuïta a l’Ajuntament de la teva ciutat. Per exemple, en el cas de disposar d’un local comercial a Barcelona, el pots sol·licitar còmodament en l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest ha de ser el primer passo a realitzar, abans de signar cap document ni donar una quantitat econòmica a manera de reserva del local. D’aquesta manera, ens assegurarem que no existeix cap impediment per a poder exercir la nostra activitat en el local seleccionat.

En aquest moment i quan disposem del certificat amb resultat positiu, serà llavors quan ja pots reservar el teu local i passar al següent punt.

2. Projecte d’Interiorisme: la cara per a reformar un local comercial

Ara sí que sí, ja comptem amb un local i tenim el certificat per escrit on especifica que està permès obrir el nostre negoci en ell. Arribat a aquest punt, és el moment de convertir-lo i fer-lo totalment concorde a les nostres necessitats i identitat de marca, i per a això necessitem a professionals amb experiència i coneixements per a encapçalar el projecte.

Hem de comptar amb un equip de professionals eficaços i amb experiència que siguin capaces de traslladar l’essència del nostre negoci al nou local. D’aquesta manera, ens assegurarem d’aplicar mitjançant el disseny del nostre local, la filosofia i valors de la nostra marca fent que l’experiència dels nostres clients sigui absolutament satisfactòria.

Tenint clara la importància de la nostra remodelació, no podem deixar res a la improvisació. Determinar la distribució perfecta dels espais, els materials que utilitzarem, assegurar-nos uns acabats òptims, la il·luminació, tot el mobiliari necessari i els elements decoratius imprescindibles en qualsevol negoci ens aportarà solidesa al nostre projecte.

3. Projecte d’Activitat i llicència d’obres

En aquest punt, tornem a trobar-nos amb l’Ajuntament de la nostra ciutat. Són ells els responsables de concedir-nos la llicència d’obres necessària per a iniciar la nostra reforma.
Per a fer la sol·licitud, cal presentar un projecte que anirà obligatòriament signat per un professional competent.

Aquest document pretén especificar que tots els elements que componen el nostre local, s’adapta a la perfecció a la normativa i als reglaments que l’afecten.

Amb aquest document, podem procedir a gestionar al més aviat possible la llicència d’obres a l’Ajuntament de la teva ciutat. I quan diem al més aviat possible, és perquè alguns tràmits són presos amb molta calma, a vegades massa. Per a evitar que els terminis s’allarguin més del compte, és important assegurar-nos que lliurem tota la documentació precisa perquè ens concedeixin la llicència.

4. Els professionals de l’interiorisme al comandament

Des de la nostra extensa experiència en les reformes de locals, des d’Efik volem destacar la importància de triar un bon estudi d’arquitectura. Seran els encarregats d’encapçalar el projecte i dirigir els treballs que realitzaran la resta de professionals involucrats a reformar un local comercial. Un projecte així, necessita d’un responsable que organitzi i coordini les tasques d’instal·ladors, enginyers, constructors i decoradors.

Triar al professional adequat per a reformar un local comercial ens garantirà que el projecte es desenvoluparà estrictament al dissenyat, i ho farà aconseguint uns resultats finals d’alta qualitat. D’altra banda, vetllarà per solucionar qualsevol imprevist que pogués sorgir de manera que no afecti en el temps previst de lliurament de l’obra.

En definitiva, optar per professionals que ens ofereixin servei de clau en mà del nostre projecte, ens estalviarà molts problemes i retards en els nostres plans.

5. Tot local comercial requereix Llicència d’Activitat o Llicència d’Obertura

L’últim pas que hem de dur a terme per a poder aixecar la persiana del nostre nou local és la sol·licitud a l’Ajuntament de la nostra ciutat la llicència d’Activitat o obertura.

Segons l’activitat professional a la qual ens dediquem serà precisa una llicència d’activitat o pel contrari tan sols una llicència d’obertura. Però sigui com sigui, requereix la sol·licitud a l’ajuntament de la nostra ciutat.

Per a la sol·licitud és necessari aportar:

  • Informe o projecte tècnic signat per un professional competent (arquitecte tècnic, enginyer tècnic industrial…)
  • Visat del projecte pel col·legi professional corresponent
  • Abonament de taxes municipals
  • Presentació de sol·licitud de llicència d’obertura
  • Visita del tècnic competent de l’ajuntament

En alguns casos, i depenent de la funció de la seva activitat o l’Ajuntament, fins i tot poden demanar algun altre document publicat també per altres empreses homologades que validin les condicions que la llei determini.

Ja coneixem els 5 principals passos a seguir per a reformar un local comercial. Poden semblar senzills, però per la nostra àmplia experiència en el sector, sabem que en moltes ocasions no ho són, ja que cada activitat o municipi disposa de les seves pròpies particularitats respecte a l’obertura de locals comercials.

Per a facilitar aquest procés, des d’EFIK ens posem a la vostra disposició per a poder ajudar-vos a portar el vostre projecte a la realitat. Contacta amb nosaltres i explica’ns el teu projecte, el nostre equip de professionals es posarà a treballar per a garantir l’èxit del teu nou local comercial.

Solicita más información sobre nuestros servicios

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *