EFIK | 11 juliol 2023 |

Els millors colors per a la teva oficina

A tots ens ha passat alguna vegada no saber quins són els millors colors per a pintar la nostra oficina, les parets de la sala de negocis o les cortines del nostre despatx i fins i tot triar el color dels complements del dia a dia com a roba, bosses, unes ulleres…

En el nostre dia a dia els colors són fonamentals i és per això que li donem tanta importància.

Així que si estàs pensant en el color amb el qual pintaràs les parets de la teva oficina i encara no estàs decidit, no et preocupis i para esment perquè aquí resoldrem tots els teus dubtes i t’ajudarem a orientar-te perquè prenguis la millor decisió.

Triar un color de la paleta de colors per a la nostra oficina pot modificar el nostre estat d’ànim, és per això que és important tenir dues coses clares.

Per a començar, les dimensions de la nostra oficina, és a dir, si estem parlant d’un espai petit o gran, ja que el color de les nostres parets pot ajudar a generar una il·lusió òptica que canviï la nostra percepció i ens faci sentir més a gust.

A més quan ja has triat un color per al teu espai, has de pensar en la decoració per a les parets de la teva oficina i així donar-li un toc més personal i especial.

D’altra banda, també hem de tenir en compte el tipus d’activitat que es realitzarà, és a dir, a què es dedica l’empresa. No és el mateix una empresa d’asseguradores que una de publicitat o videojocs, que necessita una major creativitat i en la qual, per exemple, seria més recomanable usar gammes cromàtiques cridaneres i buscant petits contrastos en determinades zones.

Un altre factor determinant que ens pot ajudar a l’hora de determinar el color és la dinàmica de treball que s’empra en l’oficina, atès que l’ambient que es genera en treballar en equip pot ser molt diferent a la del treball individual.

Tipus de colors per a la teva oficina.

Els colors es divideixen generalment en tres gammes cromàtiques: la gamma cromàtica freda, la càlida i la feta fallida.

Tenim les gammes cromàtiques de càlids i freds. Els tons freds són verds, blaus i violetes. En canvi, quan ens referim als tons càlids tot el contrari, ja que els que dominen passen a ser els grocs, vermells i taronges.

I finalment, però no menys important està la gamma de colors fets fallida, amb el marró i el gris.

Significat dels colors i propietats fengshui.

Segons el fengshui cada color té una propietat diferent que aporta un benefici en l’espai pintat.

Els colors triats per a pintar la teva oficina basant-nos en el fengshui et faran transformar l’ambient, harmonitzant i equilibrant l’espai.

Colors càlids per al teu negoci:

  • Groc

Aquest color s’associa amb l’entreteniment, la creativitat i l’enginy, no obstant això, en altres cultures es relaciona amb la riquesa i el poder.

  • Taronja

Si en la teva oficina predomina el treball en equip aquest color és la millor opció, ja que transmet entusiasme, energia i determinació.

  • Vermell

El vermell potser és el color més complicat d’usar per la seva intensitat, ja que la nostra ment el pot associar fàcilment amb violència, perill o passió.

No obstant això, si sabem bé com utilitzar-ho en la nostra oficina, ens pot aportar molta determinació i poder.

Colors freds, segons l’activitat de la teva empresa:

  • Blau

Sens dubte aquest és el color estrella si la teva prioritat és mantenir al màxim la teva concentració, ja que ens ajuda a crear un ambient calmat i en silenci.

  • Verd

Si busques tranquil·litat en la teva oficina aquest és un bon color, ja que projecta serenitat, harmonia i bona comunicació, a part és el color que millor recorda a l’entorn natural.

  • Blau Turquesa

Aquest és un color que recorda a zones tropicals, és per això que ho considerem una bona opció, si el que cerques és relaxar-te i disminuir l’estrès.

  • Morat

El morat reflecteix saviesa i luxe, però hem d’anar amb compte, perquè ha d’utilitzar-se en llocs lluminosos, ja que pot generar sentiments de tristesa, quan el que busquem és trobar calma, tranquil·litat i assossec.

Colors fets fallida, la serietat en el teu espai de treball:

Amb la gamma de colors fets fallida a través del marró o gris, aconseguiràs un color elegant per a la teva oficina, sentint-te en equilibri amb l’espai.

  • Marró (beix)

Aquest color ofereix molta serenitat, pau i equilibri sense resultar avorrit gràcies al seu subto càlid.

  • Gris

Si per a la teva oficina el que estàs buscant són colors neutres, aquest sens dubte és el teu color, ja que és el to que es crea barrejant el negre amb el blanc.

oficina elegante pintada con colores quebrados

Si el que vols és pintar la teva oficina amb la millor elecció de tota la paleta de colors, en Efik ho farem al teu gust i amb el millor equip per a assessorar-te. No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Solicita más información sobre nuestros servicios