EFIK | 11 juliol 2023 |

Fes la teva reforma amb 0 impacte mediambiental

Dur a terme les teves reformes amb 0 impacte mediambiental és totalment possible en l’actualitat; només necessitaràs als professionals indicats que siguin capaços d’oferir-te solucions segures i sostenibles. No cal que renunciïs a la remodelació que has somiat durant mesos, simplement és moment d’utilitzar materials i procediments menys nocius.

Tenint-ho present, pots començar a aportar el teu gra de sorra per a evitar que la contaminació de l’ambient continuï creixent i provocant canvis que ens afectin. Aquí t’explicarem com fer-ho, els productes que podries utilitzar i alguns dels procediments més comuns.

Què és una oficina sostenible amb 0 impacte mediambiental?

Per a començar, les oficines sostenibles són aquelles que es realitzen amb el mínim impacte possible en l’ambient; un dels objectius principals és reduir el consum energètic aprofitant al màxim els recursos que tens en el teu entorn. Així mateix, fomenten el reciclatge fent-lo part de la decoració i el disseny de l’oficina.

Els materials de construcció en aquest estil d’oficines no impacten en el medi ambient i, en general, són totalment naturals. En aquest sentit, observaràs que són espais de treball on la fusta, la pedra, el granit i altres materials naturals es troben presents en el disseny.

Com fer una reforma 100% sostenible?

A diferència de les construccions totals sostenibles, en el cas de les reformes estaràs rehabilitant els diferents espais del teu negoci per a aconseguir que siguin més funcionals i respectuosos amb el medi ambient. L’objectiu clar és reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle el més possible.

Una de les principals maneres d’aconseguir això és triant materials naturals i aplicant tècniques que no representin un risc per al medi ambient. Per a això, cal fer canvis i substituir uns certs materials que tens en l’oficina, com ara:

oficina sostenible

Instal·la fonts renovables d’energia

Principalment, les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle generats per l’alta demanda elèctrica són un dels danys més grans que està sofrint el planeta. És impossible eliminar el consum d’energia, però si pots instal·lar fonts renovables en el teu negoci.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques o panells solars s’ha tornat bastant comú i demandada en l’actualitat. Cada dia són més les persones que aposten per empreses sostenibles. No obstant això, no és només una manera de col·laborar amb el medi ambient, també és una manera d’estalviar en el rebut mensual d’electricitat.

Hem d’acceptar que és un treball que requereix d’un ampli pressupost per a dur-se a terme, per la qual cosa no és una solució per a totes persones. No obstant això, si ets part d’aquesta població igualment pots contribuir d’alguna manera estalviant energia.

Però, com fer-ho? Fàcil, deixant de malgastar-la i evitant dependre totalment d’ella. Per exemple, si no estàs utilitzant els electrodomèstics de l’office hauries de desendollar-los per a evitar que continuïn generant gasos. Quant a les reformes, pots crear espais més oberts i il·luminats per llum solar, així evitaràs encendre les llums quan no sigui necessari.

Opta per una decoració sostenible

Com a part del disseny d’oficines sostenibles cal que triïs decoracions que siguin respectuoses amb el medi ambient. Començant per la pintura, no optis per les marques reconegudes del mercat que són elaborades amb molts químics i agents contaminants, per contra, busca opcions d’origen vegetal o mineral.

Podràs trobar una àmplia varietat de tons i acabats, així que no has de preocupar-te per no obtenir els resultats desitjats. Quant als materials de decoració o els ideals per als teus mobles, taules i altres equips, la fusta és un dels més ecològics que trobaràs en el mercat.

En l’actualitat, l’estil rústic és bastant reconegut, així que podries adoptar-lo en la teva reforma. Així mateix, optar per productes eco per als detalls és ideal, les catifes de materials reciclats i els marcs de fotos elaborats amb fusta o alguns productes de segona mà també poden ser una excel·lent opció.

 Assegura’t d’adquirir productes eco – etiquetats

Part d’una reforma ecològica és assegurar-se que els productes eco que triïs tinguin l’etiquetatge que el confirmi. Igualment, d’acord amb els acabats que tinguin pots evidenciar si són realment ecològics o no. Algunes opcions són els llums, taules i altres elements dissenyats en vímet, que és un material tradicional i sol tenir etiqueta eco.

Les decoracions a partir d’objectes reciclats també tindran etiquetes eco, tal com els tests dissenyats amb plàstic o vidre reciclats o els llums dissenyats amb ampolles de plàstic que han estat pintades i redissenyades, entre altres.

Cuida els materials de construcció de la teva oficina

Ja sigui que construeixis una nova habitació, canviïs els sòls o la distribució de l’espai, segurament utilitzaràs nous materials per a crear decoracions agradables. En els dissenys d’oficines sostenibles trobaràs materials com la fusta, el bambú, el suro, la pedra, i altres elements naturals.

Hem d’assenyalar que alguns dels materials sostenibles poden ser més costosos que els utilitzats normalment en les construccions. No obstant això, són més resistents i duradors, gràcies a que existeixen tècniques eficaces que eviten que es desgastin ràpidament amb el pas del temps.

D’altra banda, les canonades utilitzades i les aplicacions finals també han de ser respectuosos amb el medi ambient. En aquest sentit, et recomanem investigar correctament quins són els millors materials i els que t’oferiran millors resultats en la teva oficina.

Quant costa una reforma sostenible?

Com cada cas és un món, no és possible oferir el pressupost exacte d’una reforma. El motiu és obvi, els preus de cada canvi dependran del tipus de treball necessari, els materials utilitzats, les hores invertides i la quantitat de persones que es requereixi. Per tant, si busques realitzar una reforma sostenible en la teva oficina contacta amb Efik i així podrem pressupostar el teu projecte i ajudar-te en tot el procés.

Solicita más información sobre nuestros servicios