EFIK | 11 juliol 2023 |

La identitat corporativa aplicada a l’interiorisme de la teva empresa

Després del disseny de l’espai s’amaga una estratègia corporativa perquè el missatge que es vol transmetre estigui alineat amb la identitat de la marca. En EFIK som coneixedors d’això i t’explicarem, en què consisteix la identitat corporativa i com influeix en l’interiorisme de la teva empresa.

El disseny d’interiors té molt en compte la identitat corporativa d’una empresa a l’hora de triar tots els elements que formaran part de l’espai: els mobles, els colors de les parets, el tipus de materials…, ja que tots ells estan estretament relacionats amb la imatge de la marca.

Després del disseny de l’espai s’amaga una estratègia corporativa perquè el missatge que es vol transmetre estigui alineat amb la identitat de la marca. S’ha de poder captar l’essència d’una empresa en tan sols un cop d’ull i per a això, és totalment necessari treballar el disseny d’identitat corporativa.

Què és la identitat corporativa

Abans d’entrar en el concepte, és important tenir clar que la creació de la identitat corporativa és tan sols una part del procés de creació d’una marca o també anomenat brànding.

La identitat corporativa d’una empresa és la seva personalitat, la qual cosa la distingeix de la competència i la fa única. És el conjunt de característiques, valors i creences amb les quals una empresa es defineix. Perquè els clients identifiquin ràpidament aquests valors, tenim la identitat visual corporativa.

La identitat visual corporativa ve representada per un conjunt d’elements que comprenen des del logotip, els colors de la marca o les targetes corporatives fins a la identitat arquitectònica o el disseny d’espais. Tots els aspectes que contempla la identitat corporativa queden recollits en el denominat manual d’identitat corporativa.

Finalment, i no menys important, destacar que no hem de confondre la identitat corporativa amb la imatge corporativa, que és la percepció que tenen els nostres clients i treballadors respecte la nostra marca o empresa.

La identitat corporativa en el disseny d’interiors

Una vegada sabem que és la identitat corporativa, veurem la seva aplicació en l’interiorisme de les empreses.

Tota empresa que es preï ha de transmetre al públic de manera correcta els seus valors, cuidant els detalls i mantenint una coherència. En aquest sentit, quan treballeu en el vostre disseny d’imatge corporativa, no sols heu de preocupar-vos pel disseny del logo o de l’embalatge (packaging), sinó que heu de tenir en compte també altres aspectes com el disseny d’interiors.

Tenir en compte que dissenyar un espai alineat amb la identitat corporativa de la vostra marca, es converteix en una eina de comunicació perfecta per a transmetre els vostres valors, així com la vostra filosofia. Permet crear entorns agradables per als vostres empleats o entorns en els quals els clients connecten positivament amb els vostres productes o serveis. Aspectes que poden resultar clau per a diferenciar-vos de la competència i convertir-vos en un referent del vostre sector.

Selección de colores para el interiorismo de una empresa que siga la identidad corporativa

Com em diferencio de la competència mitjançant l’interiorisme?

Cal impactar i inspirar als clients amb un bon disseny d’interiors. Els valors de la vostra marca han de reflectir-se en tots els àmbits, incloses les vostres instal·lacions, ja siguin oficines o locals. Per a això cal tenir en compte els colors, els materials, la distribució de l’espai, el mobiliari o l’exposició del producte.

Si som una empresa tecnològica la identitat corporativa de la qual reflecteix modernitat i innovació, el disseny de les nostres oficines o un altre tipus d’instal·lacions han d’anar d’acord amb els nostres valors, amb espais diàfans i mobles moderns de caràcter minimalista. No podem posar mobles colonials de fusta o elements decoratius barrocs.

Per a això, és molt important comptar amb els serveis de professionals qualificats i especialitzats en el sector. En EFIK, com a empresa de reformes integrals som especialistes a renovar la imatge de les empreses. Creem nous espais tenint en compte el manual d’identitat corporativa, els plans i les necessitats dels nostres clients.

Portem 10 anys creant espais que convidin a treballar en el cas de les oficines, o a comprar i consumir en el cas dels locals comercials. Sabem que l’interiorisme tenint en compte la identitat corporativa pot ser clau en el desenvolupament de la teva empresa. Si vols saber més sobre els nostres serveis o calcular el teu pressupost, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Ens trobaràs a Badalona i Girona.

Solicita más información sobre nuestros servicios