EFIK | 11 juliol 2023 |

Mobiliari d’oficina

Una oficina ha d’estar ben distribuïda i dissenyada per a treure-li el màxim partit a l’espai de treball. El mobiliari d’oficina juga un paper molt important en aquest aspecte, cada oficina és única i diferent, amb la qual cosa té necessitats pròpies.

En aquest article parlarem sobre la importància de disposar del mobiliari d’oficina adequat per a cada situació, així com els materials i eines primordials on cada treballador podrà dur a terme les seves funcions traient el màxim profit.

Si estàs pensant que els mobles d’oficina no són rellevants, treu-t’ho del cap!

Si adaptes el mobiliari a les necessitats de la teva oficina, podràs arribar a obtenir beneficis tant professionals com personals. Al cap i a l’últim, ens passem 8 hores seguides asseguts en la nostra cadira, per la qual cosa si no és de qualitat podria arribar a perjudicar-nos.

Importància del mobiliari d’oficina

Els mobles en els espais de treball van més enllà del mobiliari d’oficina de disseny o d’imatge únicament. És a dir, un mobiliari bo i ben distribuït influeix de manera directa en l’ànim dels treballadors i, per tant, en el seu rendiment i producció.

Pel que ens focalitzarem a fer de la nostra oficina un espai agradable amb un bon ambient de treball seguint aquests consells:

1. Disposar d’uns mobles d’oficina adequats 

La solidesa en el mobiliari és imprescindible per a conservar una sensació d’equilibri i tranquil·litat. Així i tot és recomanable afegir components que puguin aportar un cert dinamisme i al seu torn serveixin com a decoració de l’oficina.

En aquest cas, en Efik oferim serveis de decoració i disseny d’oficines així com d’interiorisme.

És important també evitar omplir de manera excessiva l’espai disponible de l’oficina amb mobiliari de més per a no limitar alguna funcionalitat. Hem de tenir en compte les grandàries i les dimensions del mobiliari que volem col·locar.

D’altra banda, l’ordre i l’organització aportarà un equilibri en l’ambient de treball i una sensació de tranquil·litat i alleujament. És aconsellable fer ús de calaixeres per al magatzematge.

2. Colors i materials per al mobiliari d’oficina

Precipitar-nos en triar els materials i els colors del mobiliari per a l’oficina és un error, ja que és fonamental aconseguir i trobar aquest equilibri visual que tant busquem.

Els materials que més aporten lluminositat als espais són el cristall, l’acer i el metall, a més de donar profunditat i lleugeresa al mobiliari. Així i tot els materials naturals com és el cas de la fusta resulten molt més acollidors.

Quant a l’elecció dels colors, normalment es busca sempre un color neutre per a evitar distraccions o fins i tot estrès, però és important també aportar detalls que li donin un toc de personalitat i animació a l’oficina.

3. Ergonomia i funcionalitat en l’oficina

L’ergonomia i la funcionalitat del mobiliari d’oficina és essencial per a treballar de la forma més còmoda possible, és un factor decisiu en la motivació de qualsevol persona.

L’ergonomia s’encarrega de dissenyar els llocs de treball, però sempre coincidint amb les necessitats i capacitats del treballador, per la qual cosa aquest aspecte ha de ser present en tot el mobiliari.

Mobiliari d’oficina indispensable

Una part de la productivitat que es desenvolupa en l’oficina depèn del mobiliari i per això és important triar els elements més adequats.

Entre ells les taules i els escriptoris són imprescindibles en l’espai de treball. S’han d’adaptar a les necessitats personals i ser còmodes i perdurables, a més de tenir l’altura adequada per a no sofrir lesions d’esquena en treballar.

Un mobiliari especialment important són les cadires ergonòmiques. Com hem comentat anteriorment, la majoria de les hores de treball les passem asseguts, de manera que és essencial disposar d’una cadira pràctica, còmoda i adaptable al nostre cos.

Els arxivadors són un mobiliari molt útil per a garantir un equilibri i un ordre constant en l’oficina. Existeixen molts tipus d’arxivadors, des d’armaris amb prestatges, guies amb sistemes d’organització, blocs modulars de calaixos, etc.

En qualsevol cas també és recomanable implementar armaris de fusta o metàl·lics, segons les preferències i el tipus d’oficina.

D’altra banda, els prestatges ens ajudaran a mantenir l’oficina neta i organitzada. Són un mobiliari que ens permet trobar aquesta amplitud que tant busquem. Ens permetran a més tenir un accés immediat a la documentació o material que necessitem.

En últim lloc, la il·luminació és un factor clau per al desenvolupament de les funcions dels treballadors. A més de trobar una bona llum natural, existeix la possibilitat d’implantar un sistema de llums LED.

El mobiliari d’oficina és la part elemental de l’èxit de les reformes d’oficines i locals comercials. L’èxit d’Efik resideix a ser una empresa de reformes i disseny d’oficines amb àmplia experiència i bon fer. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem en tot el que necessitis.

Solicita más información sobre nuestros servicios