EFIK | 11 juliol 2023 |

Què hem de tenir en compte en les reformes de locals?

Les persones que tenen el seu negoci a peu de carrer saben la importància que té la cura de l’aspecte del seu local comercial. I són conscients que tard o d’hora aquest haurà de sotmetre’s a una rentada d’imatge.

Això ocorre bé perquè la botiga ha quedat obsoleta o més aviat perquè el negoci necessita créixer i mudar-se a un altre local.

Per a dur a terme una correcta reforma serà necessari dissenyar un projecte de reforma que es pugui ajustar al pressupost per als requisits del negoci.

El disseny del projecte de reforma del teu local

El primer que has de preguntar-te és: Quina sensació vull causar quan els meus clients entrin a la botiga?. El disseny de l’espai disponible és molt important, ja que hem de crear un lloc còmode, accessible i sobretot que convidi les persones a passar al nostre negoci.

Un aspecte important a tenir en compte és dissenyar passadissos amb suficient amplària perquè els clients puguin caminar sense problema d’espai en el local. Pensa que la remodelació d’un espai comercial no sols ha de permetre mostrar els diferents tipus de productes de manera estratègica. Si no més aviat que aquests siguin accessibles per a poder augmentar el trànsit per als vianants.

Factors a tenir en compte

Un dels factors a tenir en compte quan dissenyem la remodelació del nostre local és la il·luminació d’aquest. Entrar a una botiga i sortir d’ella amb una compra feta depèn de factors que el client pot percebre de manera directa o indirecta. Aquests termes poden ser l’amabilitat dels seus venedors, la intensitat o tipus de música, la temperatura, i per descomptat la il·luminació del comerç.

Esquema de colors

El color té una poderosa influència en les nostres emocions. Per tant, és bona idea poder combinar la il·luminació i la disposició de l’espai disponible. D’aquesta manera les persones que vulguin comprar en el teu local percebran les emocions que nosaltres vulguem.

Has de tenir en compte que si per exemple arribes a utilitzar colors foscos com el negre, pots visualment empetitir el local i crear un ambient d’aclaparament. No obstant això, si en el nostre local creguem un ambient de sostres alts o passadissos petits i estrets, ajudaran a donar la sensació d’amplitud.

Una recerca del Institute of Colour Research recalca que un 50% dels clients tenen molt presentis la decoració d’un local. D’aquí la gran importància de triar els colors adequats per a la reforma del teu local comercial.

Sòls

Cada vegada les noves generacions de reformes busca la major rapidesa a l’hora de dur a terme les reformes i obres. Fins ara canviar el sòl havia estat un dels treballs més enutjosos i molestos de tots per la seva llarga durada i els enderrocs que afectava aquest espai.

Però gràcies als nous conceptes es permet canviar de paviment com si fos un element més de la decoració, de manera immediata i polida perquè es pugui adaptar ràpidament a l’usuari.

Avui dia existeixen diversos tipus de sòl més manejables com és l’exemple de làmines, llosetes o rotllos que es fixen amb ajuda d’elements mecànics o adhesius de manera que es puguin manipular fàcilment.

Aïllament tèrmic

L’aïllament tèrmic dels locals comercials influeix de manera directa al nivell d’eficiència energètica. És important saber el paper fonamental d’un bon aïllament tèrmic ja que aquest ens podrà ajudar a consumir menys energia, i per tant, menys despeses.

I és que per molt eficients que siguin els equips de calefacció o climatització que tinguem instal·lats, continuarem tenint pèrdues tèrmiques en cas de no aïllar de manera correcta el nostre espai comercial.

Aquesta opció és important de valorar ja que les àrees mal aïllades tèrmicament tendeixen a consumir per tant més volum d’energia, degut que a l’hivern es refreden ràpidament i poden aparèixer condensacions a l’interior, mentre que a l’estiu la calor s’acumula més en menys temps.

Insonorització

Depenent de la classe de local comercial que tinguem present reformar, serà necessària un tipus d’insonorització per a no molestar al veïnat. Segons el tipus de local, podrien dur-se a terme una sèrie d’activitats que causin molèsties als nostres veïns o locals confrontants com a sorolls i sons molestos.

Per a poder controlar de manera efectiva aquest soroll és important contactar amb un tècnic que s’encarregarà de mesurar els decibels dels sorolls provocats i calcular d’aquesta manera la millor forma per a insonoritzar correctament una àrea.

EFIK, la teva empresa de confiança

Com a Empresa de Reformes tenim la finalitat de reformar i adaptar els espais públics i privats, ja siguin locals, oficines o comerços. Amb un  estil actualitzat i modern, per a optimitzar al màxim la renovació de l’immoble.

En EFIK som especialistes a crear i construir nous espais. Som especialistes en Reformes Parcials i Reformes Integrals, sobretot d’oficines, despatxos, locals comercials i naus industrials.

Solicita más información sobre nuestros servicios