EFIK | 11 juliol 2023 |

Reformes integrals o comprar habitatges d’obra nova?

Estàs pensant a comprar un habitatge i no saps si optar per un pis d’obra nova o fer una reforma integral d’un pis? En EFIK, com a empresa de reformes integrals, t’ho volem posar fàcil i per a això, buidarem possibles dubtes que t’hagin sorgit.

Sabem que prendre una decisió d’aquestes característiques, implica tenir molts factors en compte i estudiar detalladament totes les possibilitats que ofereix el mercat immobiliari. Encara més, tenint en compte que els preus dels habitatges en grans capitals com Barcelona o Madrid estan actualment pels núvols. De fet, a la majoria dels casos, resulta molt més econòmic realitzar reformes integrals que aconseguir un preu reduït en pisos d’obra nova.

Per a ajudar-te en la presa de decisió, et plantejarem tots els avantatges que suposa les reformes integrals enfront dels inconvenients de la compra d’habitatges d’obra nova.

Quins avantatges tenen les reformes integrals en un pis?

Una dels molts avantatges és que tens un ventall de possibilitats més ampli a l’hora de triar en quina zona vols viure, atès que la relació preu/ubicació en habitatges usats és molt millor que en habitatges d’obra nova.

D’altra banda, durant tot el procés de la reforma integral del pis pots comptar amb un equip professional que t’acompanyi i aconselli en tot moment. No sols durant l’obra, sinó també en el disseny d’interiors o en la decoració dels espais, ja que tens el control sobre totes les fases de la reforma. Pots personalitzar la teva llar quant a la distribució d’espais, el color de les parets, l’estil de les finestres, el tipus de sòl… En definitiva, tenir un habitatge d’acord amb els teus gustos personals.

A més, podràs detectar i corregir possibles defectes en la construcció original i amb això, evitar la seva deterioració amb el pas del temps. Una vegada acabada la reforma integral, l’habitatge es revaloritzarà d’acord amb la inversió que hagis realitzat, amb el que, si en uns anys decideixes vendre la propietat, obtindràs més del que vas pagar inicialment per ella.

Piso donde se está haciendo una reforma integral

Quins inconvenients té comprar un habitatge d’obra nova?

El principal inconvenient de comprar un habitatge d’obra nova és que en la gran majoria de casos, la distribució dels espais, els colors de les parets o els acabats del pis ja els han triat per tu. La compra d’aquesta mena d’habitatges es realitza sobre pla o visitant únicament un pis pilot.

Un altre inconvenient és la ubicació d’aquesta mena d’habitatges, les quals en la seva majoria, solen situar-se als afores de les grans ciutats. En cas de situar-se en zones cèntriques, els preus pugen com l’escuma. A més, el temps d’espera fins que es construeixen els habitatges i es fa lliurament de les claus, sol ser bastant llarg.

Finalment, cal destacar que depenent de la legislació vigent en la Comunitat Autònoma on decideixis comprar la teva residència, els impostos d’un habitatge de nova construcció són més elevats que els d’un habitatge antic.

Per sort, avui dia existeixen altres alternatives a la compra d’habitatges d’obra nova, com són les reformes integrals de pisos. En EFIK, fa 10 anys que desenvolupem projectes de reformes parcials o integrals i podem constatar que comprar un habitatge usat i reformar-la íntegrament pot ser una bona inversió.

Perquè et facis una idea dels resultats que s’obtenen amb una reforma integral, et mostrarem unes imatges corresponents a un projecte de reforma integral per a un local, en aquest cas una tintoreria.

Un local antes de la reforma

Local después de una reforma integral

Arribats a aquest punt, potser estàs decantant la balança cap a una reforma integral. Si és així, donarem resposta a una altra pregunta que potser  t’estàs plantejant.

Quant costen les reformes integrals d’un pis?

Sense cap dubte, una de les principals qüestions que ens plantegem abans de comprar un habitatge, ja sigui per a reformar o d’obra nova, és el pressupost. A l’hora de  calcular-ho, cal tenir en compte una sèrie de factors al marge del preu inicial de l’habitatge.

  • Avaluar l’estat de la residència i concretar si la reforma serà parcial o per contra, una reforma integral.
  • Calcular el cost dels materials que usarem per a la reforma. Normalment, hi ha diferents qualitats, amb el que el pressupost variarà segons els materials triats.
  • Calcular els honoraris de l’empresa de reformes que hàgim triat.

Val la pena comprar un pis antic i fer una reforma integral?

Les reformes integrals d’habitatges són una opció viable a tenir en compte, atès que suposa un cost econòmic inferior que comprar habitatges d’obra nova i es poden revaloritzar en cas de venda. En definitiva, accedeixes a un habitatge a un millor preu, reformada al teu gust, amb personalitat pròpia i un estil únic, i sense pagar els impostos que suposa la compra d’un habitatge d’obra nova.

No obstant això, potser penses que és molt més còmode comprar un pis d’obra nova que iniciar qualsevol procés de reforma integral. Si ets tu l’encarregat de portar tot el pes de la reforma, potser pot resultar una mica estressant. Però si per contra, confies la teva reforma a un equip de professionals, t’assegurem que la cosa millora substancialment.

La teva elecció final dependrà de les teves prioritats. Hauràs de sospesar si és més important per a tu la comoditat o triar tots els detalls que conformaran la teva nova llar. En EFIK ens agrada el que fem i apostem per les reformes parcials o integrals, posant a la disposició dels nostres clients el millor equip de tècnics i creatius. Així que si estàs buscant una empresa de reformes integrals, estarem encantats d’ajudar-te. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem sense compromís.

Solicita más información sobre nuestros servicios