EFIK | 11 juliol 2023 |

Tipus de sòls per a reformar oficines

A l’hora de seleccionar els materials per al sòl de l’oficina, tant la forma com la funció han de ser consideracions primordials. I com cada habitació té una funció diferent, és probable que un mateix material per al sòl no serveixi per a tota l’oficina; el que funciona en un vestíbul no té per què funcionar en la cuina.

La millor manera de seleccionar els materials per a reformar la teva oficina és anar habitació per habitació i triar materials que s’ajustin a la funció de cada espai, a les seves preferències de disseny i a les seves limitacions de costos.

Les millors opcions de sòl per a una oficina

A continuació, et presentem diferents opcions per a poder reformar la teva oficina i així aconseguir el millor resultat per al seu ús.

Catifes i rajoles de moqueta

Aquest tipus de sòl és ideal per a empreses i entorns d’oficina que requereixen aïllament acústic. No obstant això, és important tenir en compte que la moqueta pot tacar-se fàcilment i pot requerir una atenció especial amb el temps. Les rajoles de moqueta proporcionen més flexibilitat perquè cada rajola pot substituir-se individualment sense cap mena d’embolic ni soroll. Les moquetes en llosetes també estan disponibles en diferents estils i dissenys, la qual cosa ofereix als responsables una gamma d’opcions que reflecteixen la marca i l’estètica d’una oficina. En realitat, les moquetes en llosetes tenen cada vegada més respecte pel medi ambient. Per exemple, els nous desenvolupaments en fils i fibres amb un major ús de contingut reciclat s’estan convertint en un complement perfecte per a les cada vegada més estrictes normatives de construcció ecològica.

Sòl vinílic: un toc d’estil i durabilitat

Els sòls de vinil són molt populars per als sòls comercials perquè ofereixen un rendiment durador. És ideal per a una àmplia gamma d’aplicacions en oficines, espais comercials, sanitaris i de venda al detall que necessiten suportar un alt trànsit. Aquest tipus de sòl és resilient i resistent als danys, com les esquerdes i les esgarrapades. Els sòls de vinil permeten donar un toc d’estil a una oficina perquè estan disponibles en diferents colors i dissenys. A més, són fàcils de netejar i mantenir.

Sòls de goma: major resistència i facilitat de manteniment

El sòl de cautxú és ideal per a espais interiors comercials d’alt trànsit, com a aeroports o restaurants, per exemple. El sòl de cautxú és durador, resistent a l’aigua i a la calor i de fàcil manteniment. A més de ser còmode de trepitjar, és antilliscant i absorbeix el so. Està disponible en diferents textures i colors.

Sòls de fusta: un aspecte clàssic i atemporal

Els sòls de fusta han estat l’aspecte més elegant en la majoria de les oficines des de temps immemorials i mai han passat de moda. No sols eleva l’aspecte i la sensació del disseny interior d’una oficina, sinó que també és durador i fàcil de netejar. És una gran opció de sòl d’oficina per a zones amb molta activitat. Encara que s’enfronta als danys de la humitat, triar un sòl pre-acabat pot ajudar a mantenir el seu aspecte.

Laminat

És una alternativa més econòmica que els sòls de fusta, les rajoles o la pedra. El procés de laminació consisteix a fusionar dues o més tipus de materials i segellar-los. És fàcil d’instal·lar i no es ratlla ni abonyega fàcilment. Aquest tipus de sòl és durador, fàcil de netejar i de mantenir. A més, es pot triar entre diverses opcions: laminatge llis, laminat amb relleu, laminat amb pàtina i laminatge amb gra de fusta.

Taulells per a sòls

Una altra de les millors opcions per al sòl són les rajoles. Això es deu al fet que duren molt temps i no es desgasten. Les rajoles són resistents a l’aigua i a les taques, però han de netejar-se amb regularitat.

El color i el disseny són factors molt importants a l’hora de triar la rajola adequada per a cada zona. No serveix de res triar un color clar en un entorn de molt de trànsit, per exemple. Les rajoles més populars en l’actualitat són les rajoles amb flocs en forma de taula i les rajoles de vinil de luxe amb aspecte de fusta.

Factors en joc a l’hora de triar el millor sòl per a oficines

No tots els sòls són ideals per a tots els llocs: cal tenir en compte diversos factors a l’hora de triar un sòl. No sols ha de ser fàcil i ràpid d’instal·lar, sinó que ha de ser durador i requerir un manteniment mínim. Tots aquests factors combinats determinaran el seu rendiment.

Nivells de trànsit en l’oficina

Les oficines amb molt de trànsit requereixen un sòl que pugui suportar-lo. Els edificis universitaris, els aeroports i les àrees de congregació pública solen comptar amb sòls de terratzo, marbre o fins i tot granit. Es tracta de superfícies dures que poden suportar el desgast i l’intens trànsit en els edificis durant anys. Els nivells de trànsit també depenen de la funció de l’oficina, la qual cosa afecta la neteja i el manteniment d’aquesta.

Facilitat de reparació

A l’hora de triar un tipus de sòl, la facilitat de la seva reparació quan comenci a desgastar-se ha de ser el centre d’atenció. Una observació dels passadissos de la majoria de les oficines revela que la major part dels desplaçaments es realitzen en aquesta zona i, per tant, és probable que sigui la primera a desgastar-se. El pla de pavimentació triat ha de ser fàcil de reparar o substituir sense causar molèsties als empleats, els clients i l’empresa en general.

Facilitat de manteniment

La majoria dels tipus de sòl més comuns necessiten una atenció important. Els vessaments en les catifes, per exemple, han d’eliminar-se al més aviat possible, i les rajoles de vinil compost sovint han de ser despullades de l’antic acabat del sòl i substituïdes per un nou. El terratzo també pot requerir un poliment regular, i el marbre pot requerir també un poliment.

Durada nominal

L’esperança de vida de qualsevol superfície de sòl depèn sovint de qüestions que els fabricants no poden predir, com el nivell de manteniment d’aquest acabat. Un tipus de sòl ben mantingut pot durar més que el període de vida útil previst.

Reciclar o reutilitzar el sòl

Alguns tipus de sòls tenen nivells més alts de compostos orgànics volàtils que uns altres. El contingut dels sòls no sols té un impacte directe en la qualitat de l’aire interior, sinó també en la capacitat de reciclar el producte final i en la capacitat de la indústria per a reutilitzar-lo.

Factor econòmic

Cal tenir en compte els costos del cicle de vida dels tipus de sòl; els productes amb costos inicials més baixos podrien no continuar sent més barats amb el temps que els productes amb costos inicials més alts. Triar un pla de sòl econòmic durant la fase de disseny pot suposar un fals estalvi.

tipos de suelos en oficinas reformadas

Davant qualsevol qüestió o en cas de voler ser aconsellat o realitzar una renovació del sòl de la teva empresa, no dubtis a contactar amb nosaltres.  EFIK som una empresa amb 10 anys d’experiència reflectits sempre en la professionalitat i qualificació del sector de reformes integrals d’oficines.

Solicita más información sobre nuestros servicios