EFIK | 11 juliol 2023 |

Decoració d’interiors d’oficines petites

Decoració d’oficina

Actualment, bé perquè es té un negoci com a autònom o per abaratir costos, hi ha molta gent que treballa des de casa, comparteix espai de cotreball o lloga un local de petites dimensions. Per això, volem donar-te unes idees molt pràctiques sobre com decorar i moblar una oficina petita.

decoracion de interiores de oficinas pequeñas

Treballar en un d’aquests llocs no té perquè implicar incomoditat ni desorganització. Si un espai està ben dissenyat, pots convertir-ho en el lloc ideal per a desenvolupar el teu treball dins d’un ambient òptim i agradable.

Taula de continguts

Quins colors triar?

L’elecció de les tonalitats d’una oficina influirà en l’estat d’ànim i productivitat de les persones que es trobin en ella.

Per això per a decorar i moblar una oficina petita tria colors clars que aporten lluminositat i engrandeixen visualment l’espai.

Tria tons neutres (blanc, beix o gris clar) en revestiments, mobiliari i tèxtils. Perquè el conjunt no resulti massa fred, aporta un toc de color a través de complements i accessoris.

decoracion de interiores de oficinas pequeñas

A més, els colors clars poden fer que una habitació se senti més gran i lluminosa.

Decorar i moblar una oficina petita

Distribueix bé l’espai

El primer que has de fer és avaluar de quant espai disposes i quines són les teves necessitats organitzatives.

  • Nombre de llocs: si treballes individualment o comparteixes oficina amb altres persones.
  • Si és necessària una zona de reunions o un office per a preparar-te un cafè o un esmorzar eventual.
  • Capacitat d’arxiu depenent de la documentació que hagis d’emmagatzemar.
  • Lloc per a projeccions, etc.

Tots aquests són petits detalls que no has de passar per alt i que t’ajudaran a l’hora de planificar-ho correctament.

Fes una llista de totes les coses indispensables per a desenvolupar el teu treball (ordinador, escriptori, impressora, prestatgeries, calaixeres, etc).

A partir d’aquí dibuixa un croquis amb el mobiliari que necessitis i intenta distribuir-lo de la millor manera possible.

Si disposes d’una habitació amb finestres, pensa també com col·locar l’escriptori perquè la llum que entra per elles no resulti molesta a l’hora de treballar.

decoracion de interiores de oficinas pequeñas

Mobiliari

Utilitza mobles funcionals

Tria mobles que tinguin més d’una funció, com una taula d’escriptori que també serveixi com a emmagatzematge. Opta per prestatges flotants en lloc de prestatges voluminosos per a maximitzar l’espai vertical.

Encara que posseeixis pocs metres quadrats, actualment pots trobar solucions adequades a tota mena d’espais. Sobretot inverteix en una taula espaiosa i en un seient ergonòmic, la teva salut ho agrairà.

Organitza les teves eines de treball i papers en calaixeres i prestatgeries amb tota mena d’arxivadors, caixes i safates.

Mantingues l’espai de treball ordenat i lliure d’objectes innecessaris. Usa organitzadors d’escriptori per a mantenir els teus subministraments d’oficina en ordre i fora de la vista.

Per a donar-li calidesa a l’oficina, combina peces de mobiliari en tons clars amb uns altres en pell i fusta clara.

Agrega miralls

Els miralls poden fer que un espai petit se senti més gran i lluminós. Col·loca un o diversos miralls estratègicament per a reflectir la llum natural i artificial.

decoracion de interiores de oficinas pequeñas

Il·luminació

Tant si la teva oficina està situada en una estada de casa com en un local, has de prestar especial atenció al tema il·luminació.

En tractar-se d’un espai petit ha d’estar molt ben il·luminat perquè faci sensació d’amplitud. L’ideal és que tingui algun focus de llum natural directa.

Si no és així, procura que la il·luminació sigui uniforme, dirigida i ambiental.

  • Uniforme: Mitjançant una llum general que no provoqui ombres ni contrastos, ja que aquests efectes cansen molt la vista. Utilitza focus o llums dempeus orientats cap a les parets o el sostre.
  • Dirigida: És aconsellable utilitzar una llum potent que il·lumini directament la zona de treball, per exemple, un flexo articulat.
  • Ambiental: Col·loca també una llum suau que t’ajudi a relaxar-te en els moments de descans.

decoracion de interiores de oficinas pequeñas

Dona-li el teu toc personal

Perquè la teva zona de treball sigui el més confortable i acollidora possible, decora-la amb objectes que et facin sentir bé.

Unes plantes, fotos familiars, accessoris de papereria d’un disseny bonic…, totes aquestes coses faran de la teva oficina un espai autèntic i amb molta personalitat.

decoracion de interiores de oficinas pequeñas

Crea un punt focal

Tria un element de decoració que cridi l’atenció, com una obra d’art o un objecte de disseny interessant, i col·loca’l en una paret per a crear un punt focal a l’habitació.
Recorda que la clau per a decorar una oficina petita és fer servir l’espai de manera eficient i maximitzar la sensació d’amplitud.

Amb una mica de creativitat i alguns ajustos estratègics, podràs crear un espai de treball còmode i funcional. Esperem que els nostres consells t’hagin servit d’ajuda.

Si vols fer una reforma d’oficines contacta amb nosaltres, en Efik t’assegurem els millors resultats.

Solicita más información sobre nuestros servicios