Quin és el preu d’insonoritzar un local?

El soroll és un dels principals problemes als quals es pot enfrontar el propietari d’un local, per això és important la seva insonorització i climatització perquè l’acústica i el confort interiors siguin les idònies per al gaudi dels clients.

Si tens un problema de soroll en el teu local, queda’t a llegir aquest article i et donarem les claus per a insonoritzar-lo.

 

ins

 

Taula de continguts

 

Preus per a insonoritzar un local comercial

Quant a la insonorització de locals per a activitats recreatives cal assenyalar que a major grandària, major cost.

Però el preu no depèn només de la grandària. Un dels factors més rellevants és el tipus d’ús que es pretengui donar a l’espai. No és el mateix un restaurant o una cafeteria que un pub o una discoteca.

El cost final també es veurà afectat per altres factors com el nivell de soroll emès, l’altura de l’edifici, la geometria, les condicions de conservació, el tipus de llosa i mitgeres, etc. El preu pot fins i tot dependre de la província en la qual es trobi el local. En aquest article t’explicarem els diferents factors.

Veurem els diferents tipus de locals comercials contemplats per la llei i determinarem els diferents pressupostos que es deriven de la insonorització d’aquests.

 

Tipus de local Preu
Tipus 1

4.600 € – 7.300 €

Tipus 2 11.500 € – 16.900 €
Tipus 3.1 11.800 € – 18.400 €
Tipus 3.2 15.100 € – 24.400 €
Tipus 4 16.500 €- 26. 300 €

 

Depenent del tipus de local que sigui, insonoritzar un local comercial et pot costar entre 4.600 € i 26.300€.

La normativa distingeix els següents tipus de locals:

 

Tipus 1: Locals sense equip de reproducció o amplificació de so o audiovisual i amb un aforament inferior a 100 persones.

 

Tipus 2: Locals sense equips de reproducció o amplificació de so o audiovisuals i amb un aforament igual o superior a 100 persones. En aquest cas, es requereix un nivell d’aïllament de 65 dB.

 

Tipus 3.1: Locals sense equips de reproducció o amplificació de so o audiovisual diferents de sistemes com un equip de música o un televisor.

 

Tipus 3.2: Locals amb equips de reproducció o amplificació de so o audiovisuals. Per a aquests locals es requereix un nivell d’aïllament de 75 dB.

 

Tipus 4: Locals amb equips de reproducció o amplificació de so o audiovisuals, amb espectacles en viu o ball. Per a aquest últim tipus, el nivell d’aïllament requerit és de 80 dB.

 

Esperem que tota aquesta informació et serveixi per a fer-te una idea del cost d’insonoritzar el teu local.

 

Procediment d’insonorització d’un local comercial

Quant als diferents passos a l’hora d’insonoritzar una estada, el lògic és començar per l’estudi acústic previ. D’aquesta manera pots conèixer els seus nivells inicials d’aïllament.

Per a l’aïllament en si, s’acostuma a col·locar parets dobles plenes de material aïllant tèrmic. Estan separats de l’original per materials elàstics per a absorbir les vibracions generades en el seu interior.

El procediment per a insonoritzar un sostre consisteix a col·locar falsos sostres, que normalment se situen en estructures metàl·liques lleugeres. Contenen aïllament en el seu interior així com una cambra d’aire.

 

insonorización

 

Però a més d’aquestes superfícies, cal plantejar-se quins altres elements es poden modificar per a insonoritzar les estades: finestres, portes, etc.

Aquests són els passos per a insonoritzar un baix destinat a una activitat d’oci:

  • Estudi previ de soroll i materials a emprar.
  • Primer s’insonoritzen les parets amb dobles parets (extradossats) i farcides de material aïllant.
  • Després s’insonoritzen els sostres mitjançant falsos sostres amb material aïllant.
  • Finalment, caldrà modificar finestres i portes segons cada cas particular.

 

Tipus de locals i ubicacions

Abans de muntar el teu negoci, és important que coneguis les normes específiques d’insonorització acústica. Aquestes ens diuen quins tipus d’accions existeixen per a cada localitat i ubicació.

No obstant això, aquest reglament té la seva pròpia normativa en cada regió i comunitat autònoma. Per això en aquest article només et donarem algunes pinzellades comunes sobre aquest tema.

 

Dificultats en la insonorització del local

Les dues coses més complicades a l’hora de canviar l’acústica d’un restaurant o insonoritzar un bar sorollós, són la decoració i la quantitat de panells o parets que hi ha en l’espai.

Per a reduir el ressò i la reverberació es necessita cobrir la superfície reflectora amb una superfície d’absorció. Això significa que, inevitablement, canviarà la forma en què està dissenyat.

 

Materials Acústics utilitzats en el tractament acústic d’un local

El primer és un panell efectiu i útil amb un baix cost, l’altre és un panell decoratiu i personalitzat més costós.

La primera opció seria usar els panells Eco Eliminator i Reverb, que estan fets de cotó reciclat. Són panells acústics al millor preu i representen una opció útil i eficaç i generalment van pegats o fixats d’alguna forma a l’estructura de la superfície a tractar.

La segona opció serien els panells de fibra de vidre embolicats en tela, que són exactament com suggereix el nom. Els panells de fibra de vidre es tallen a la grandària exacta requerida i s’emboliquen en tela. Aquest panell ofereix la llibertat de triar la grandària i el color del panell i les formes poden ser tan creatives com sigui necessari. El cost d’aquests panells depèn de la grandària, forma, quantitat i tipus de tela que requereixi.

 

Si desitges realitzar l’adaptació acústica del teu local, contacta amb nosaltres, en Efik estarem encantats d’ajudar-te i proporcionar-te el local insonoritzat que desitges.

Solicita más información sobre nuestros servicios